Linux distribucije
3 posters
Strana 1 od 1
Linux distribucije
Zanima me koja vam je omiljena linux distribucija, ako znate šta je linux ???
Ja sam do sada najbolje iskustvo imao sa ubuntu-om.
Pa da vas čujem......
Ja sam do sada najbolje iskustvo imao sa ubuntu-om.
Pa da vas čujem......
Re: Linux distribucije
miki to to je operativni sistem...ko windows..lol....
inache...ne koristim linux....
trick----trick- Broj poruka : 25
Datum upisa : 03.09.2007
trick----trick ::miki to to je operativni sistem...ko windows..lol....
Tačno, to je operativni sistem, ali nema veze sa windowsom.
Instalirao sam opet ubuntu 7.04 i baš sam super zadovoljan.
Oduševljava me to što su od ove verzije ubuntua počeli da integrišu u sistem "desktop effects". Kad pomeram prozore kao da su mekani i idu levo desno. A inače linux je poznat i po tome što ima više virtuelnih Desktopa(workspace), a u ovoj verziji ima opcija "workspace on a cube". Što znači da mogu da ih menjam tako što se odaljim od ovog Desktopa i okrećem ga i ono ima oblik kocke čije su 4 strane Desktopi. Zar nije cool?
Oduševljava me to što su od ove verzije ubuntua počeli da integrišu u sistem "desktop effects". Kad pomeram prozore kao da su mekani i idu levo desno. A inače linux je poznat i po tome što ima više virtuelnih Desktopa(workspace), a u ovoj verziji ima opcija "workspace on a cube". Što znači da mogu da ih menjam tako što se odaljim od ovog Desktopa i okrećem ga i ono ima oblik kocke čije su 4 strane Desktopi. Zar nije cool?
Ja koristim dual boot, tj. imam dva OS-a na hard disku. Kad upalim comp pita me da li hoću da pokrenem ubuntu ili windows. BTW, koristim windows xp media center edition.
ja ne znam ni shta je to..... bash sam glupson
naancy- Broj poruka : 87
Godina : 34
Datum upisa : 03.09.2007
Jbte, otkrio sam još efekata na ubuntu.
Evo vam link da vidite kako izgleda: https://www.youtube.com/watch?v=4JYokZ4rv-0
Evo vam link da vidite kako izgleda: https://www.youtube.com/watch?v=4JYokZ4rv-0
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu